Najveće zablude o celulitu

Ubedljivo najveća zabluda žena kojo se tiče efikasnog skidanja celulita jeste da se dijetom ili vežbanjem može skinuti celulit, što je poptuno netačno. Na taj način može se skinuti samo površinski deo celulita i ništa više. Kada napadamo celulit kroz anticelulit masaže, mi se fokusiramo isključivo na onaj temelj celulita jer kada njega mehanički razbijemo bilo da radimo ručnu anticelulit masažu ili maderoterapiju, onda mu zadajemo ozbiljan udarac. Ako želite da imate kvalitetnu kuću, napravićete dobre temelje. Rušenjem krova kuće, nadati se da će cela kuća pasti, potpuno je iluzorno. Zato mi celulit rušimo iz temelja.

Poželjno je naravno da za vreme vaših poseta nama, smanjite unos šećera, ugljenih hidrata, torte, kolače, koka-kolu. Poželjno je takodje da ubacite i neku fizičku aktivnost poput brzog hodanja,  trčanja, plivanja, teretane.

Ako malo bolje pogledate profesionalne sportistkinje, videćete da čak i one imaju celulit koji nije doduše tako transaprentan dok stoje u jednom mestu, ali je svakako vidljiv. Kada bi se dijetama rešavao celulit, onda bi sve mršavice bile bez celulita, a praksa pokazuje drugačije, tj. da celulit imaju i jako mršave žene, čak i bebe zadnjihj 10ak godina.

.

Da zaključimo, celulit nećete skinuti samo dijetama ili samo vežbanjem. Celulit se mora anticelulit masažama neutralisati iz temelja slabljenjem celulitskog bloka.

Dobra i stručno izvedena antnicelulit masaža, od strane kvalitetnog fizioterapeuta nosi preko 80% šansi za eliminaciju celulita. To govorim iz iskustva jer imamo priličan broj klijentkinja koje dolaze kod nas na megalux paket koji im efikasno neutrališe celulit a one se ne drže preterano ni dijete ni fizičkih aktivnosti.

DA LI MOGU SKINUTI CELULIT KREMAMA, LOSIONIMA, ELEKTRIČNIM MASAŽERIMA, ANTICELULIT GELOVIMA?

Posmatrajte stvari logično i sami ćete doći do odgovara.

Kada bi zaista ti hemijski produkti od kojih je većina jako štetna za kožu (oni skidaju celulit, ali narušavaju ph kože i oslabljuju njenu funkciju) mogli da skinu celulit, nikod od nas ne bi kupovao skupe aparate po par hiljada evra , za neutralisanje celulita i oblikvanje tela. Šta više niko ne bi ni trošio snagu radeći sa maderama (oklagije za anticelulit masažu) ili ručnu anticelulit masažu, već bi svako od nas kupovao kremice, losione , gelove i samo vam utrljavao. Dakle, to je samo marketiški trik a radi tako što gelovi koje razmazujete po površini kože samo površinski nivo celulita sklone, tj. samo vrh ledenog brega jer je on najlakši za skidanje, a onaj ogroman deo koji je i najkomplikovaniji, on ostaje i čim izbacite kremice i losione, celulit se lako vrati i uspešno nadgradi na onaj celulitski blok koji je ostao netaknut.

Ovo je veoma pozato devojkama koje su kupovale razne preprate u želji da skinu celulit što brže pa se na kraju ipostavilo da su bez razloga trpele ono pečenje kože do granice bola raznim preparatima sa čilijem, cimetom i sl. Zato su masaže ubedljivo i dokazano najbolje sredstvo za eliminaciju celulita jer ga razbijaju mehanički (fizički).

Anticelulit kreme, gelovi, losioni su ok ali isključivo kao DOPUNA anticelulit masaži, mada ako kod nas odaberete MEGALUX paket ili 5 u 1 PAKET, sve ove kremice, gelovi, losioni su nepotrebni. Sve te mazalice radjene su manje više na isti način i razlikuju se na tržištu samo po tome koliko je koja kompanija uložila novca u bolju i primamljiviju reklamu, sastojci su manje više svuda isti a to znači i efekat.

.

CELULIT I GENETIKA

Celulit predstavlja jednim svojim manjim delom produkt lošeg genetskog nasledja ali pak nemojmo dobar apetit,  nedovoljno kretanje, puno sedenja, džanki fud, gazirana pića, torte … prepisivati genetici.

Neka od naših potencijalnih klijetnkinja će reći: “Da, ali ja sam odlazila na anticelulit masaže i ništa mi nisu pomogle jer imam jaku negativnu genetiku“.

Odgovor bi bio: “Neko vam je nestručno radio anticelulit masažu i zato vam celulit nije nestao jer kao što smo rekli danas imate puno nestručnih masera koji rade sve i svašta za novac.

Naš MEGALUX paket ne poznaje granice “genetike” već celullit čisti iz temelja jer ono gde maderoterapija ne može da napravi efekat, ti folikuli celulita se razbijaju našim terapijskim ultrazvukom APSOLUTNO BEZBOLNO na dve frekvencije.

ZAŠTO MUŠKARCI NEMAJU CELULIT?

Endokrinološki gledamo , zato što žene imaju više estrogena od muškaraca a on je glavni krivac izmedju ostalih, za zadržavanje tečnosti i uvečanje količine masti u celijskim stanicama. Kod muškaraca dominira TESTOSTERON pa mi i kada se gojimo, lipidne stanice se pune do odredjene mere, ne prepunjavaju se i ne stvaraju neravnine na koži.
Dermatološki gledamo, odgovornost za gomilanje celulita u velikoj meri snosi i sama anatomija potkožnog masnog tkiva koje žene u proseku imaju oko 35% više nego muškarci. Na mestima tipičnim za prisustvo celulita nalazi se posebna vrsta masnih ćelija koje imaju ulogu nakupljanja masti, ove ćelije se ne mogu isprazniti nikakvom dijetom ili vežbama. Zato i mršave žene i vrhunske sportistkinje IMAJU CELULIT.

.