Mezoterapija

Mezoterapija je metoda kojom se kroz mnogo manjih uboda, ubacuje odredjena hemijska supstanca u kožu tretirane regije tela čija se površina ili obim želi smanjiti, ako govorimo o celulitu ili masnim naslagama ali mezoterapiju rade i frizeri radi podsticanja rasta kose i njene gustine. Mi ćemo se najviše bazirati na primenu mezoterapije kod neutralisanja celulita i masti. Bavićemo se i teoretskim aksiomima i onim praktičnim koja zavisi od slučaja do slučaja. Ranije bilo neko pravilo da mezoterapiju smeju raditi isključivo lekari , pa su onda dozvolili i zubarima ali zadnjih par godina, mezoterapiju radi ko stigne i gde stigne.

Mezoterapija postaje metoda pravog izbora kada se radi o borama, starenju lica i ruku, smanjenom tonusu, aknama, ožiljcima, strijama, kapilarima, pegama, povećanju gustine rasta koste ali kada govorimo o njenim efektima u smanjenju obima npr.struka ili smanjenju obima u butinama , oko kolena, skidanju hendlova I spojlera kod žena, tu baš I ne možemo govoriti o nekim evidentnim efektima , govoreći iz ugla naših pacijentkinja koje su se za naše anticelulit pakete odlučili baš iz razloga jer mezoterapija nije postigla ili nikakav efekat ili je postigla zanemarujući efekat. Mi  takodje radimo I mezoterapiju, ali u pomenutim slučajevima kod smanjenja obima regija koje smo pobrojali, ne preporučujemo našim klijentkinjama mezoterapiju već jedan od naših potpuno prirodnih anticelulit paketa (megalux ili 5 u 1) bez ikakvih hemijskijh supstanci koje se ubrizgavaju u kožu.

.

Koliko je efikasna mezoterapija

Efikasnost mezoterapija, barem iz ugla naših klijentkinja koje su je probale barem par u životu pre nego su otkrile naš Megalux PLUS anticelulit paket, zavisi od puno faktora. Prvi i osnovni jeste kvalitet te hemijske tekućine koji vam se ubrizgava špricom.  Naravno da će svi reći da koriste samo renomirane, brendirane marke ali mislim, barem iz ogromnog isksutva naših klijenkitnja, da se tu pod „brendom“ ubrizgava sve i svašta pod kožu. Slabo kvalitetna hemija koja se prodaje kao brend.  Efikasnost mezoterapije zavisi i od vašeg mikro-metabolizma. Znamo jako puno, ali baš jako puno naših klijentkinja kojima se ama baš ništa nije desilo, doslovce ništa ili nešto simbolično malo. Ima i onih drugih, ali oni su u ogromnoj manjini.

Mezoterapija kao tehnika verujem da je odlična ali tu hemijski preparati moraju biti jako kvalitetni koji sa cenom nisu konkurentni kod nas na tržištu i zato se pod „brendovima“  prodaje svakakva hemija uz rizike od stvaranja tromba. Imali smo i takvih klijentkinja sa užasnim isksutivma nakon mezoterapije. Mesec dana ležanja u krevetu, ne smeju se kretati puno da ne se ne bi pokrenuo tromb. Uz to svakodnevno su morale primati injekcije fraksiparina. Nije nimalo naivno.

Da razimiramo. Mezoterapija u kozmetici (bore, kapilari…) da, ali kod celulita, viška masti, ne. Tu isključivo mehanički treba napasti celulit. Mi smo do nedavno imali I aparate za kavitaciju i aparat za ultrazvučnu mezoterapiju, ali gotovo da ih nismo ni koristili jer su sve žene tražile megalux paket ili 5 u 1 anticelulit paket videvši fantastične efekte kod nekih naših klijentkinja.