Mezoterapija

Mezoterapija je metoda kojom se kroz mnogo manjih uboda, ubacuje odredjena hemijska supstanca u kožu tretirane regije tela čija se površina ili obim želi smanjiti, ako govorimo o celulitu ili masnim naslagama ali mezoterapiju rade i frizeri radi podsticanja rasta kose i njene gustine. Mi ćemo se najviše bazirati na primenu mezoterapije kod neutralisanja celulita i masti. Bavićemo se i teoretskim aksionima i onim praktičnim koja zavisi od slučaja do slučaja. Ranije bilo neko pravilo da mezoterapiju smeju raditi isključivo medicinski radnici (lekari, stomatolozi, med.sestre /tehničari) ali zadnjih par godina, mezoterapiju radi ko god stigne.

Mezoterapija postaje metoda pravog izbora kada se radi o borama, starenju lica i ruku, smanjenom tonusu, aknama, ožiljcima, strijama, kapilarima, pegama, povećanju gustine rasta koste ali kada govorimo o njenim efektima u smanjenju obima npr.struka ili smanjenju obima u butinama , oko kolena, skidanju hendlova I spojlera kod žena, tu baš I ne možemo govoriti o nekim evidentnim efektima , govoreći iz ugla naših pacijentkinja koje su se za naše anticelulit pakete odlučili baš iz razloga jer mezoterapija nije postigla ili nikakav efekat ili je postigla zanemarujući efekat. Mi  takodje radimo I mezoterapiju, ali u pomenutim slučajevima kod smanjenja obima regija koje smo pobrojali, ne preporučujemo našim klijentkinjama mezoterapiju već jedan od naših potpuno prirodnih anticelulit paketa (megalux ili 5 u 1) bez ikakvih hemijskijh supstanci koje se ubrizgavaju u kožu.

Naše sumnje u totalnu efikasnost mezoterapije kod celulita I smanjenja obima, dodatno su potvrdile I neke ordinacije koje rade mezoterapiju a koje svoje klijentkinje paralelno sa mezoterapijom šalju kod nas na megalux anticelulit paket ili 5 u 1. Zašto bi to radile ako mezoterapija može da neutrališe višak masti, celulita I oblikuje telo, kao što se govori I reklamira na sva usta.

Da razimiramo. Mezoterapija u kozmetici (bore, kapilari…) da, ali kod celulita, viška masti, ne. Tu isključivo mehanički treba napasti celulit. Mi smo do nedavno imali I aparate za kavitaciju i aparat za ultrazvučnu mezoterapiju, ali gotovo da ih nismo ni koristili jer su sve žene tražile megalux paket ili 5 u 1 anticelulit paket videvši fantastične efekte kod njihovih koleginica, prijateljica, komšinica.