Maderoterapija

Maderoterapija je stara tehnika uklanjanja celulita i delimičnog oblikovanja odredjenih delova tela. U zavisnosti od vrste anticelulit paketa koji uzmete kod nas, zavise i efekti. Maderoterapija jeste dobra, ali nije ni blizu tako savršena koliko je neki maseri hvale. Da bi uklonili sve nedostatke maderoterapije, ubacili smo i odredjene aparate unutar paketa kako bi efekat na celulit bio što snažniji i brži.  Ne bi je u suštinskom smislu mogli nazvati masažom.  Ovo je više skup tehnika ili tretman uklanjanja celulita.

Nastala je u Španiji pre oko stotinak godina i zadnjih par godina je doživela ekspaniziju gotovo u čitavom svetu jer se tržište zasitilo klasičnih manuelnih anticelulit masaža, kavitacije i mezoterapija koje često više ne rade posao nego što rade. Mezoterapija zna da bude i veoma opasna , nebino da li vam radi neki zubar ili neki lekar. OPASNOST od tromba ili sepse uvek postoji. Barem 2 puta mesečno dobijemo infomaciju od naših klijentkinja da su dobile tromb ili umalo sepsu usled mezoterapije i zato prelaze na madero. Jeste sproije ali daleko zdravije i bezbednijhe jer nema hemije koja se ubrizgava direktno u telo i nema mogućnosti od stvaranja tromba . Zato svi saloni lepote i ambulate koje odlično rade madeoroterapiju imaju jako puno posla.

Klasična ili Brazilska ili Portuglaska maderoterapija ?

Svaka maderoterapija od odlična kada imate dobrog maderoterapeuta . Ne postoji razlika u efektima i u brzini skidanja kod ova tri tipa maderoterapije. To su samo mitovi. Oni koji rade klasičnu , oni će hvaliti klasičnu. Maderoterapeti koji rade Brazilsku maderoterapiju, logično je da će isticati samo Brazilsku i o njoj govoriti u superlativu. Mi radimo sva tri tipa maderoterapije ( klasičnu, Brazilsku i Portuglasku ) i APSOLUTNO NEMA NIKAKVE RAZLIKE a to tvrdim i kao strukovni fizioterapeut i kao edukator maderoterapije od 2015.god.

Kada se tržište zasilitlo klasične maderoterapije, neko se setio pa je „izmislio“  Brazilsku uz sve hvalospeve. Medjutim to i nije prošlo dobro kako je dobar bio početak. Još ni Brazilska maderoterapija nije zaživela kako je bilo planirano, neko je odmah izbacio na tržište Portuglasku maderoterapiju koja tek doživela fijasko. Gasi se polako kao i Brazilska.

.

DA LI JE MADEROTERAPIJA ZAISTA TOLIKO EFIKASNA U NEUTRALISANJU CELULITA?

Maderoterapija jeste dobra ali nije toliko savršena pogotovu u brzini skidanja celulita i svemoguća u oblikovanju tela koliko je gotovo svi hvale. Treba ipak biti realan i u reklamiranju i u očekivanjima.

Uvidevši još pre par godina sve nedostatke maderoterapije, naš tim strukovnih fizioterapeuta rešio je da na osnovu našeg tadašnjeg 15-o godišnjeg iskustva u borbi protiv celulita , nedostatke maderoterapije nadoknadimo na drugačiji način. Taj drugačiji način uključivao je i pomoć modernih aparata koji takodje sami za sebe ne daju specijalne rezlultate ali sa maderoterapijom, to je bio pravi bum. Tako smo naše anticelulit pakete učinilo još savršenijim jer to naše klijentkinje očekuju od nas.

To smo postigli na sledeće načine:

  • upotrebom RUSKE škole medicinske limfne drenaže, koja je TOP 1 čak i u Americi
  • upotrebom našeg terapijskog ultrazvuka sa sondama odredjene frekvencije ( to je terapijski ultrazvuk koji koristimo u fizikalnoj medicini i a ne kozmetičarski ultrzvuk koji se koristi po salonima lepote. Zašto to stalno potenciramo? Zato što je kozmetičarski ultrazvuk puno slabiji od terapijskog ultrazvuka iz prostor razloga jer je kozmetološki napravljen da ga koriste lica bez stručnog medicinskog obrazovanja ali da ga mogu korisiti tako da ne naškode nekom
  • Našim dobro poznatim uljem koje spravlja naš tehnolog a koje se radi specijalno po našoj recepturi baziranoj na 15-o godišnjem isksustvu u borbi protiv celulita
  • Dodali fizikalni EMSTB ( vektorska /klinička / elektro stimulacija odredjene grupe mišića u zavisnosti od regije masnih struktura i tipa celulita. Ovaj aparat koristimo i u fizikalnoj terapiji . Dakle, ovo nije onaj onaj standardni EMS koji se koristi po nekim teretanama, frizersko-kozmetičarskim salonima, fitnes/pilates centrima, već terapijski EMS koji ima vektorska podešavanja frekvencija a u fizikalnoj terapiji i estetskoj medicini )

Svi naši dodatci uticali su na stvaranje 4 izuetno poznata ANTICELULIT PAKETA od kojih su najpoznatiji „MegaluxPLUS paket“ i „5 u 1“ paket. O njima detaljnije imate opisano pod ANTICELULIT PAKETI.

.

Koliko je bezbedna maderoterapija ?

 

Kada se maderoterapija stručno radi, rizici su svedeni na mimimum ali ko zaista u Srbiji može da kontorliše sve novokomponovane jutjub maderoterapeute I one stručne maderoterapeute ? Apsotluno niko.

Ko može da kontorliše koliko bezbedno I pravilno oni rade maderoterapije ili još opasnije koliko (ne)stručno oni obučavaju nove maderoterapeute ? Nažalost niko. Maderoterapeuti bez ikakvog elementarnog medicinkog obrazovanja, drže edukacije za masaže, za maderoterapiju. To je priznaćete veoma rizično.

Ruku na srce  novajlije ( kandidati za kurs maderoterapije)  su najmanje krivi jer oni žele za što manje novca da nauče maderoterapiju, dodju do bilo kakvog sertifikata  i kako – tako dodju do novca, verujući sa punim poverenjem tim   “maderoterapeutima”. ALI kada kod njihovih klijentknja počnu da se dešavaju problemi zbog loše I nestručne edukacije  maderoterapije, počinje haos. Najčešće pogreške koje prave nestručno edukovani maderoterapeuti su:

  • isprovociran  išijas
  •  Iziritan piriformis
  •  traumatiziraju formacije limfnih čvorova
  •  rupture mišića u željli da se celulit što više skloni

.

 Tada kreću problem novajlija jer nisu imali adekvatnu stručnu medicinsku edukaciju jer pored tog što im neki edukator “objasni” kako se vrti oklagija, ostaju na cedilu jer nisu naučili mere bezbednosti i zaštitne položaje. Iz tog razloga je većini EVROPSKIH ZEMALJA MADEROTERAPIJA ZABRANJENA baš zato što niko nije mogao kontrolisati turbo ekspnziju adekvatno needukovanih maderoterapeuta iz redova raznih profesija.

 

Kako su shvatili da je nestručna maderoterapija glavni krivac za sve problem koje smo naveli u prehodnom pasusu ?

 

Tako što  su se zdravstveni osiguranici u trajanju od  3  godine koliko je bila dozvoljena maderoterapija u tim zemljama,   najviše javljali fizijatarima, fizioterapuetima, ortopedima i, neurohirurzima. U početku tu ništa nije bilo specijalno sumljivo ali kada su na spsikovima videli samo ženska imena osiguranica, onda im je sve bilo jasno I zabralni su u roku od 6 meseci maderoterapiju. Nakon tih 6 meseci  intervencije fizijatara, fizioterapueta, ortopeda,  opale za oko 90 % idenetičan procenat kao I pre odobravanja maderoterapije tako da su odmah uvideli razloge zbog kojih treba da zabrane nestručan rad maderoterapeuta. Dakle, samo 10 % maderoterapeuta je radilo stručno maderoterapiju. Mislim da je taj procenat u Srbiji još manji od tih 10 % .

 

Kod nas u Holističkom Institutut DUNAVSKI sve edukacije  iz oblast masaža kao I  maderoterapije organzovane su drugačije od većine drugih koji se bave kursevima masaža ili maderotereapije. Verovatno vam je nezamislivo da kurseve maderoterapije počinju da drže ljudi koji su pre mesec dana završili kurs maderoterapije. Ima i takvih.

Zahvaljujući prvenstveno našem sedmogodišnjem medicinskom obrazovanju  I seedmogodišnjem iskustvu maderoterapeuta sa ponosm ističemo da se edukacije kod nas vrše po svim bezbednosnim medicinskim standardima. Obzirom na moguće rizike u koje mogu da upadnu novajlije I sebi naprave problem, napravili smo totalno drugačiji koncept edukacije mladih maderoterapeuta koji mogu apsolutno bezbedno , nakon naše edukacije da udju u posao , nakon odradjene prakse ako se pridržavaju naših uputa koje dobiju na edukacijama.

.

Holistički institut Dunavski

Pogledajte kojim se oblastima još bavi Holistički institut Dunavski.