Kiropraktika – par reči

Sfera delovanja kiropraktike je primarno kičma, kičmeni zglobovi, kao i ostali zglobovi tela. Kiropraktičar mora biti potpuno medicinski obrazovan da bi se uključio u lečenje i oporavak osoba koje imaju tegobe sa kičmom ili nekim drugim delom tela iz muskulo-skeletnog sistema.

Kiropraktika je jedna od najsigurnijih, a pri tome i najefikasnijih metoda lečenja. A tako je isključivo ako je kiropraktičar svojim znanjem i iskustvom sposoban da, nekada samostalno a nekada u saradnji sa nekim od neophodnih doktora specijalista, odluči i odredi adekvatan pristup lečenja svakom pojedinačnom pacijentu.

 

 

 

Kiropraktičar može sa uspehom tretirati stanja kao što su: diskus hernija, degenerativne promene pršljenova i diskusa (spondiloza), pomeranja i izmeštanja pršljenova (listeza) i deformitete kičme (kifoza i skolioza). Neki od simptoma koje ova stanja takođe mogu uzrokovati su: bolovi, trnjenje ili slabost u ramenu, između lopatica, u ruci, duz rebarnog luka, u krstima, u kuku, u preponi, u nozi, kao i glavobolju i vrtoglavicu… i razna druga stanja.

Za više informacija, pozovite naš broj telefona: 063-80-755-38

Holistički Institut “ DUNAVSKI “ – Novi Sad

www.novisadmasaza.com

http://www.dunavski.com