Kako odabrati dobru i bezbednu maderoterapiju

MADEROTERAPIJA – ANTICELULIT MASAŽA : ZA I PROTIV

Da li je maderoterapija zaista toliko dobra koliko se priča ?

Od tog što ste čuli, odbacite barem 20 % ( govorimo samo o maderoterapiji ). Krenimo redom .

KAKO VEĆINA ŽENA BIRA  MADEROTERAPIJU ?

Većina žena ako nema proverenu preporuku , ukuca na Google, Fejsbuku ili Instagramu :” Madertorapija Novi Sad “ I sačeka da prteraživač sve izlista. Zatim klikne na par imena I verovatno ode u galeriju da pogledate fotografije PRE I POSLE . To je u redu, ali …

 ALI tamo se postavljaju fotografije samo onih uspelih maderoterapija. One neuspele, niko ne pominje.Modeli za fotografisanje za  maderoterapiju  su uglavnom mladje devojke kod kojijh skidanje celulita ide jako brzo ali uvek se slike postavljaju tako da se ne vidi lice ( uglavnom se vidi telo od pupka na dole tako da godine ne možete da procenite).

DRUGA OPASNOST kod takvog traženja pouzdane I bezbedne maderoterapije su odredjeni momci koji će za 800 dinara  u fotošopu da obrade fotografije “pre” I “posle”. Mogu da dodaju celulit tamo gde ga nema, ili da ispeglaju u fotošopu tamo gde ga ima. Dakle, potrebna im je samo jedna fotografija sa nogama ili guzom koju mogu bilo gde sa internet da skinu, bez obzira da li ima ili nema celulita na njoj. Oni obrade fotografije  I pošalju onima koji su platili za to .

Postoji puno veoma jednostavnih tehnika kako se dve različite fotografije koje treba da predstavljaju “ pre I posle “, mogu  zamaskirati u fotošopu pogotovu promenom pozadine I novim kadriranjem fotografije ( tako rade oni koji ne poznaju baš fotošop ) ali kada to radi profesionalac za 800 dinara ,  ni mi koji radimo maderoterapiju 7 godina I držimo kurseve maderoterapije, gde smo obučili zadnjih 5 godina preko 600 maderoterapeuta u Srbiji, Hrvatskoj, Slovačkoj i Češkoj, teško da možemo da pogodimo da je u pitanju fotomontaža.

Spinovani nalozina društvenim mrežama

Neke  klijentkinje kažu da im je glavni reper u pronalasku dobre maderoterapije bio broj pratilaca kao I komentari na fejsbuku ili instagramu. To je bilo ok do pre 2 godine dok se nisu pojavile agencije ili solo pojedinci, gde za 20.000 dinara , možete da kupite 8.000 pratilaca na instagramu I spinovane komentare kako god poželite. Dakle, ni u to se više ne možete pouzdati.

NAJBOLJE JE da detaljno proučite par sajtova izmedju kojih se dvoumite gde da odete na masažu ili maderoterapiju, pokušate da procenite njihovu stručnost I obrazovanje, a onda pustite ženskoj intuaciji da završi posao.

DA LI JE I KOLIKO BEZBEDNA MADEROTERAPIJA

Kada se maderoterapija stručno radi, rizici su svedeni na mimimum ali ko zaista u Srbiji može da kontorliše sve centre/salone/akademije gde se radi obuka za maderoterapiju ? Sertifikati se štancaju naveliko, ali kvalitet znanja je vrlo upitan jer ko god nije znao čime će se baviti počeo je da drži kurseve maderoterapije, masaže ili reikija.  Sve kurseve kod nas u Holističkom Institutu “ DUNAVSKI“, drže strukovni fizioterapeuti sa 7 godina aktivnog medicinskog obrazovanja tako da je nivo znanja koje dobiju naši polaznici svih kurseva na veoma visokom profesionalnim i medicinskom nivou.

Ruku na srce  novajlije ( kandidati za kurs maderoterapije)  su najmanje krivi jer oni žele za što manje novca da nauče maderoterapiju, dodju do bilo kakvog sertifikata  i kako – tako dodju do novca. Verujući sa punim poverenjem tom nekom sa kim pregovaraju oko kursa maderoterapije, verujući u njegovu stručnost, kompetencije i svo ono lepo šarenilo izaziva  sa raznim izmišljenim nazivima ( master maderoterapije ili grand master maderoterapije, što je čista komika ) .  Nažalost kada polaznici shvate da kurs nije ni blizu onog što su očekivali, tada bude prekasno i onda počinje njihova nesigurnost  pogotovu  kada kod njihovih klijentknja počnu da se dešavaju problemi zbog loše I nestručne edukacije  maderoterapije. Najčešće pogreške koje prave nestručno edukovani maderoterapeuti su:

  • isprovociran  išijas
  •  Iziritan piriformis
  •  traumatiziraju formacije limfnih čvorova
  •  rupture mišića u željli da se celulit što više skloni

Iz tog razloga je većini EVROPSKIH ZEMALJA MADEROTERAPIJA ZABRANJENA baš zato što niko nije mogao kontrolisati turbo ekspnziju adekvatno needukovanih maderoterapeuta iz redova raznih profesija ili po zakonu edukacije za masaže i maderoterapiju drže isključivo fizioterapeuti. Od nas je takav ozbiljan zakon još uvek daleko.

Kako su shvatili da je nestručna maderoterapija glavni krivac za sve problem koje smo naveli u prehodnom pasusu ?

Tako što  su se zdravstveni osiguranici u trajanju od  3  godine koliko je bila dozvoljena maderoterapija u tim zemljama,   najviše javljali fizijatarima, fizioterapuetima, ortopedima i, neurohirurzima. U početku tu ništa nije bilo specijalno sumljivo ali kada su na spsikovima videli samo ženska imena osiguranica, onda im je sve bilo jasno I zabralni su u roku od 6 meseci maderoterapiju. Nakon tih 6 meseci  intervencije fizijatara, fizioterapueta, ortopeda,  opale za oko 90 % idenetičan procenat kao I pre odobravanja maderoterapije tako da su odmah uvideli razloge zbog kojih treba da zabrane nestručan rad maderoterapeuta. Dakle, samo 10 % maderoterapeuta je radilo stručno maderoterapiju. Mislim da je taj procenat u Srbiji još manji od tih 10 % .

Kod nas u Holističkom Institutu  DUNAVSKI sve edukacije  iz oblast masaža kao I  maderoterapije organzovane su drugačije od 95% drugih koji se bave kursevima masaža ili maderotereapije. Verovatno vam je nezamislivo da kurseve maderoterapije počinju da drže ljudi koji su pre mesec dana završili kurs maderoterapije. Zahvaljujući prvenstveno našem sedmogodišnjem medicinskom obrazovanju  I osmogodišnjem iskustvu maderoterapeuta sa ponosm ističemo da se edukacije kod nas vrše po svim bezbednosnim medicinskim procedurama. Obzirom na moguće rizike u koje mogu da upadnu novajlije I sebi naprave problem, napravili smo totalno drugačiji koncept edukacije mladih maderoterapeuta koji mogu apsolutno bezbedno , nakon naše edukacije da udju u posao , nakon odradjene prakse ako se pridržavaju naših uputa koje dobiju na edukacijama.

NE PRIMAMO SVE KANDIDATE KOJI SE PRIJAVE NA OBUKU

                                                               Cenimo : ODLUČNE, UPORNE, VREDNE, VASPITANE,

 

                                      Ko je idealan kandidat da ponese naš sertifikat i posredno postane deo Holističkog instituta DUNAVSKI ?

                            Osoba kojoj je glavni pokretač LJUBAV PREMA SEBI, LJUBAV PREMA POSLU I LJUBAV PREMA LJUDIMA .