Maderoterapija

Maderoterapija je stara tehnika uklanjanja celulita i delimičnog modelovanja tela, prvenstveno nogu, zadnjice i stomaka. Ne bi je u suštinskom smislu mogli nazvati masažom, jer i najprostija masaža podrazumeva malo više elementarnih znanja o gradji ljudskog tela. Ovo je više skup tehnika ili tretman uklanjanja celulita.

Nastala je u Španiji pre oko stotinak godina i zadnjih par godina je doživela ekspaniziju gotovo u čitavom svetu jer se svet zasitio klasičnih manuelnih anticelulit masaža, kavitacije i mezoterapija koje više ne rade posao nego što rade uz prilično veliki rizik da uz mezoterapiju gratis dobijete i tromb u nozi. Prošle godine, imali smo tri klijentkinje koje su od mezoterapije dobile tromb u jednoj od nogu i jedna pacijetnkinja koja je dobila sepsu nakon mezoterapije jer je ordinacija u kojoj je radila mezotrapiju bila nedovoljno sterilisana. To se dešava doduše jako retko, ali neka vi budete i u tih par posto visoko rizične verovatnoće, svakako nije prijatan osećaj na pomisao da eventualni tromb može krenuti ka vašem srcu i zaustaviti ga a samo zato jer ste želeli da malo preoblikujete odredjene delove tela.

Sličnu priču poput španske maderoterapije nalazimo u gotovo svim zemljama Istoka (Indija, Kina, Japan ceo taj okeanski pojas), s tim što oni nisu koristili oklagije za masažu, raznih veličina i oblika, nego su koristili jednostavne glatke štapove od bambusa različitih obima.

DA LI JE MADEROTERAPIJA ZAISTA TOLIKO EFIKASNA U NEUTRALISANJU CELULITA?

Maderoterapija jeste dobra ali nije toliko savršena i svemoguća koliko je svi hvale želeći da na lepu priču, prilično neosnovnu, navuku što više potencijalnih klijentkinja.

Uvidevši još pre par godina sve nedostatke maderoterapije, mi smo rešili da na osnovu našeg 15-o godišnjeg iskustva kao fizioterapueta, te nedostatke nadoknadimo na drugačiji način:

  • upotrebom RUSKE škole medicinske limfne drenaže, koja je TOP 1 čak i u Americi
  • upotrebom našeg terapijskog ultrazvuka sa sondama odredjene frekvencije, to je terapijski ultrazvuk koji koristimo u fizikalnoj medicini i a ne kozmetičarski ultrzvuk koji se koristi po salonima lepote. Zašto to stalno potenciramo? Zato što je kozmetičarski ultrazvuk puno slabiji od terapijskog ultrazvuka iz prostor razloga jer je kozmetološki napravljen da ga koriste lica bez stručnog medicinskog obrazovanja ali da ga mogu korisiti tako da ne naškode nekom
  • Našim dobro poznatim uljem koje spravlja naš tehnolog a koje se radi specijalno po našoj recepturi baziranoj na 15-o godišnjem isksustvu u borbi protiv celulita
  • Dodali fizikalni EMSTB (elektro stimulacija odredjene grupe mišića u zavisnosti od regije masnih struktura i tipa celulita koji koristimo i u fizikalnoj terapiji ali ne onaj standardni EMS koji se koristi po nekim teretanama, frizersko-kozmetičarskim salonima, fitnes/pilates centrima, već terapijski EMS koji ima vektorska podešavanja frekvencija a u fizikalnoj terapiji je ekvivalent RUSKIM strujama)

Svi naši dodatci uticali su na stvaranje 4 izuetno poznata ANTICELULIT PAKETA od kojih su najpoznatiji „MEGALUX paket“ i „5 u 1“ paket. O njima detaljnije imate opisano pod ANTICELULIT PAKETI.

Fizio centar Dunavski

Pogledajte kojim se oblastima još bavi Fizio centar Dunavski.