Maderoterapija

Maderoterapija je stara tehnika uklanjanja celulita i delimičnog modelovanja tela, prvenstveno nogu, zadnjice i stomaka. Ne bi je u suštinskom smislu mogli nazvati masažom, jer i najprostija masaža podrazumeva malo više elementarnih znanja o gradji ljudskog tela. Ovo je više skup tehnika ili tretman uklanjanja celulita.

Nastala je u Španiji pre oko stotinak godina i zadnjih par godina je doživela ekspaniziju gotovo u čitavom svetu jer se svet zasitio klasičnih manuelnih anticelulit masaža, kavitacije i mezoterapija koje više ne rade posao nego što rade uz prilično veliki rizik da uz mezoterapiju gratis dobijete i tromb u nozi. Prošle godine smo čuli identične priče  tri različite  klijentkinje koje su od mezoterapije dobile tromb u jednoj od nogu i jedna pacijetnkinja gotovo je dobila sepsu nakon mezoterapije jer je ordinacija u kojoj je radila mezotrapiju bila nedovoljno sterilisana. To se dešava doduše jako retko, ali neka vi budete i u tih par posto visoko rizične verovatnoće, svakako nije prijatan osećaj na pomisao da eventualni tromb može krenuti ka vašem srcu i zaustaviti ga a samo zato jer ste veštački želeli da malo preoblikujete odredjene delove tela.

Sličnu priču poput španske maderoterapije nalazimo u gotovo svim zemljama Istoka (Indija, Kina, Japan ceo taj okeanski pojas), s tim što oni nisu koristili oklagije za masažu, raznih veličina i oblika, nego su koristili jednostavne glatke štapove od bambusa različitih obima.

DA LI JE MADEROTERAPIJA ZAISTA TOLIKO EFIKASNA U NEUTRALISANJU CELULITA?

Maderoterapija jeste dobra ali nije toliko savršena pogotovu u brzini skidanja celulita i svemoguća u oblikovanju tela koliko je gotovo svi hvale želeći da na lepu priču, prilično neosnovnu, navuku što više potencijalnih klijentkinja. Treba ipak biti realan i u reklamiranju i u očekivanjima.

Uvidevši još pre par godina sve nedostatke maderoterapije, mi smo rešili da na osnovu našeg 15-o godišnjeg iskustva kao fizioterapueta, te nedostatke nadoknadimo na drugačiji način i naše anticelulit pakete učinimo još savršenijim jer to naše klijentkinje očekuju od nas. To smo postigli na sledeće načine:

  • upotrebom RUSKE škole medicinske limfne drenaže, koja je TOP 1 čak i u Americi
  • upotrebom našeg terapijskog ultrazvuka sa sondama odredjene frekvencije ( to je terapijski ultrazvuk koji koristimo u fizikalnoj medicini i a ne kozmetičarski ultrzvuk koji se koristi po salonima lepote. Zašto to stalno potenciramo? Zato što je kozmetičarski ultrazvuk puno slabiji od terapijskog ultrazvuka iz prostor razloga jer je kozmetološki napravljen da ga koriste lica bez stručnog medicinskog obrazovanja ali da ga mogu korisiti tako da ne naškode nekom
  • Našim dobro poznatim uljem koje spravlja naš tehnolog a koje se radi specijalno po našoj recepturi baziranoj na 15-o godišnjem isksustvu u borbi protiv celulita
  • Dodali fizikalni EMSTB (elektro stimulacija odredjene grupe mišića u zavisnosti od regije masnih struktura i tipa celulita koji koristimo i u fizikalnoj terapiji ali ne onaj standardni EMS koji se koristi po nekim teretanama, frizersko-kozmetičarskim salonima, fitnes/pilates centrima, već terapijski EMS koji ima vektorska podešavanja frekvencija a u fizikalnoj terapiji je ekvivalent RUSKIM strujama)

Svi naši dodatci uticali su na stvaranje 4 izuetno poznata ANTICELULIT PAKETA od kojih su najpoznatiji „MegaluxPLUS paket“ i „5 u 1“ paket. O njima detaljnije imate opisano pod ANTICELULIT PAKETI.

 

 

DA LI JE I KOLIKO BEZBEDNA MADEROTERAPIJA

 

Kada se maderoterapija stručno radi, rizici su svedeni na mimimum ali ko zaista u Srbiji može da kontorliše sve novokomponovane jutjub maderoterapeute I one stručne maderoterapeute koliko bezbedno I pravilno oni rade maderoterapije ili još opasnije koliko (ne)stručno oni obučavaju nove maderoterapeute gde ni edukatori ni polaznici u 98% nemaju čak ni elementarno medicinskog obrazovanje barem da znaju šta nikako ne smeju da rade sem one klasike koja važi za sve masaže.

Ruku na srce  novajlije ( kandidati za kurs maderoterapije)  su najmanje krivi jer oni žele za što manje novca da nauče maderoterapiju, dodju do bilo kakvog sertifikata  i kako – tako dodju do novca, verujući sa punim poverenjem tim  jutjub “maderoterapeutima”. ALI kada kod njihovih klijentknja počnu da se dešavaju problemi zbog loše I nestručne edukacije  maderoterapije, počinje haos. Najčešće pogreške koje prave nestručno edukovani maderoterapeuti su:

  • isprovociran  išijas
  •  Iziritan piriformis
  •  traumatiziraju formacije limfnih čvorova
  •  rupture mišića u željli da se celulit što više skloni
  •  napravi se tromb u nozi

 

 

 

E,  onda kreću problem novajlija jer nisu imali adekvatnu stručnu medicinsku edukaciju jer pored tog što im neki uglavnom jutjub maser “objasni” kako se vrti oklagija, Ostaju na cedilu jer nisu naučili mere bezbednosti i zaštitne položaje. Iz tog razloga je većini EVROPSKIH ZEMALJA MADEROTERAPIJA ZABRANJENA baš zato što niko nije mogao kontrolisati turbo ekspnziju adekvatno needukovanih maderoterapeuta iz redova raznih profesija.

 

Kako su shvatili da je nestručna maderoterapija glavni krivac za sve problem koje smo naveli u prehodnom pasusu ?

 

Tako što  su se zdravstveni osiguranici u trajanju od  3  godine koliko je bila dozvoljena maderoterapija u tim zemljama,   najviše javljali fizijatarima, fizioterapuetima, ortopedima i, neurohirurzima. U početku tu ništa nije bilo specijalno sumljivo ali kada su na spsikovima videli samo ženska imena osiguranica, onda im je sve bilo jasno I zabralni su u roku od 6 meseci maderoterapiju. Nakon tih 6 meseci  intervencije fizijatara, fizioterapueta, ortopeda,  opale za oko 90 % idenetičan procenat kao I pre odobravanja maderoterapije tako da su odmah uvideli razloge zbog kojih treba da zabrane nestručan rad maderoterapeuta. Dakle, samo 10 % maderoterapeuta je radilo stručno maderoterapiju. Mislim da je taj procenat u Srbiji još manji od tih 10 % jer se “madeoterapeuti” štancaju gotovo industrijski a sve sve svelo nažalost na :” Daj novac, evo ti sertifikat maderoterapeuta i ćao .“

 

 

 

 

Kod nas u Fizio centru DUNAVSKI sve edukacije  iz oblast masaža kao I  maderoterapije organzovane su drugačije od većine drugih koji se bave kursevima masaža ili maderotereapije. Verovatno vam je nezamislivo da kurseve maderoterapije počinju da drže ljudi koji su pre mesec dana završili kurs maderoterapije. Zahvaljujući prvenstveno našem sedmogodišnjem medicinskom obrazovanju  I šestogodišnjem iskustvu maderoterapeuta sa ponosm ističemo da se edukacije kod nas vrše po svim bezbednosnim medicinskim standardima. Obzirom na moguće rizike u koje mogu da upadnu novajlije I sebi naprave problem, napravili smo totalno drugačiji koncept edukacije mladih maderoterapeuta koji mogu apsolutno bezbedno , nakon naše edukacije da udju u posao , nakon odradjene prakse ako se pridržavaju naših uputa koje dobiju na edukacijama.

 

Holistički institut Dunavski

Pogledajte kojim se oblastima još bavi Holistički institut Dunavski.