Kako odabrati dobru i bezbednu maderoterapiju

MADEROTERAPIJA – ZA I PROTIV

 

Da li je maderoterapija zaistas toliko dobra koliko se priča ?

Od tog što ste čuli, odbacite barem 30 % ( govorimo samo o maderoterapiji ). Ako malo detaljnije počnete da se raspitujete , videćete zašto smo u pravu. Krenimo redom .

KAKO VEĆINA ŽENA BIRA  MADEROTERAPIJU ?

I vi verovatno kao I većina žena ako nemate proverenu preporuku , ukucate na Google, Fejsbuku ili Instagramu :” Madertorapija Novi Sad “ I sačekate da prteraživač sve izlista. Zatim kliknete na par imena I verovatno odete u galeriju da pogledate fotografije PRE I POSLE . To je u redu,

 ALI tamo se postavljaju fotografije samo onih uspelih maderoterapija. One neuspele koje su u većem broju, niko ne pominje.Modeli za fotografisanje za  maderoterapiju  su uglavnom mladje devojke kod kojijh skidanje celulita ide jako brzo ali uvek se slike postavljaju tako da se ne vidi lice ( uglavnom se vidi telo od pupka na dole tako da godine ne možete da procenite).

DRUGA OPASNOST kod takvog traženja pouzdane I bezbedne maderoterapije su odredjeni momci koji će za 800 dinara  u fotošopu da obrade fotografije “pre” I “posle”. Mogu da dodaju celulit tamo gde ga nema, ili da ispeglaju u fotošopu tamo gde ga ima. Dakle, potreban im je jedana fotografija sa nogama ili guzom koju mogu bilo gde sa internet da skinu, bez obzira da li ima ili nema celulita na njoj. Oni obrade fotografije  I pošalju onima koji su platili za to .

Postoji puno jedno stavnih tehnika kako se dve različite fotografije koje treba da predstavljaju “ pre I posle “, mogu fino zamaskirati u fotošopu pogotovu promenom pozadine I novim kadriranjem fotografije ( tako rade oni koji ne poznaju baš fotošop ) ali kada to radi profesionalac za 800 dinara , bukvalno ni mi koji radimo maderoterapiju 6 godina I držimo kurseve maderoterapije, gde smo obučili zadnjih 5 godina preko 200 maderoterapeuta u Srbiji I komšiluku, teško da možemo da pogodimo da je u pitanju fotomontaža.

 

Spinovani nalozina društvenim mrežama

 

Neke prevarene klijentkinje kažu da im je glavni reper u pronalasku dobre maderoterapije bio broj pratilaca kao I komentari na fejsbuku ili instagramu. To je bilo ok do pre 2 godine dok se nisu pojavile agencije ili solo pojedinci, gde za 20.000 dinara , možete da kupite 8.000 pratilaca na instagramu I spinovane komentare kako god poželite. Dakle, ni u to se više ne možete pouzdati.

NAJBOLJE JE da detaljno proučite par sajtova izmedju kojih se dvoumite gde da odete na masažu ili maderoterapiju, pokušate da procenite njihovu stručnost I obrazovanje, a onda pustite ženskoj intuaciji da završi posao. Podsvest uvek oseti pravu stvar.

 

DA LI JE I KOLIKO BEZBEDNA MADEROTERAPIJA

 

Kada se maderoterapija stručno radi, rizici su svedeni na mimimum ali ko zaista u Srbiji može da kontorliše sve novokomponovane jutjub maderoterapeute I one stručne maderoterapeute koliko bezbedno I pravilno oni rade maderoterapije ili još opasnije koliko (ne)stručno oni obučavaju nove maderoterapeute gde ni edukatori ni polaznici u 98% nemaju čak ni elementarno medicinskog obrazovanje barem da znaju šta nikako ne smeju da rade sem one klasike koja važi za sve masaže.

Ruku na srce  novajlije ( kandidati za kurs maderoterapije)  su najmanje krivi jer oni žele za što manje novca da nauče maderoterapiju, dodju do bilo kakvog sertifikata  i kako – tako dodju do novca, verujući sa punim poverenjem tim  jutjub “maderoterapeutima”. ALI kada kod njihovih klijentknja počnu da se dešavaju problemi zbog loše I nestručne edukacije  maderoterapije, počinje haos. Najčešće pogreške koje prave nestručno edukovani maderoterapeuti su:

  • isprovociran  išijas
  •  Iziritan piriformis
  •  traumatiziraju formacije limfnih čvorova
  •  rupture mišića u željli da se celulit što više skloni
  •  napravi se tromb u nozi

 

E,  onda kreću problem novajlija jer nisu imali adekvatnu stručnu medicinsku edukaciju jer pored tog što im neki uglavnom jutjub maser “objasni” kako se vrti oklagija, Ostaju na cedilu jer nisu naučili mere bezbednosti i zaštitne položaje. Iz tog razloga je većini EVROPSKIH ZEMALJA MADEROTERAPIJA ZABRANJENA baš zato što niko nije mogao kontrolisati turbo ekspnziju adekvatno needukovanih maderoterapeuta iz redova raznih profesija.

 

Kako su shvatili da je nestručna maderoterapija glavni krivac za sve problem koje smo naveli u prehodnom pasusu ?

 

Tako što  su se zdravstveni osiguranici u trajanju od  3  godine koliko je bila dozvoljena maderoterapija u tim zemljama,   najviše javljali fizijatarima, fizioterapuetima, ortopedima i, neurohirurzima. U početku tu ništa nije bilo specijalno sumljivo ali kada su na spsikovima videli samo ženska imena osiguranica, onda im je sve bilo jasno I zabralni su u roku od 6 meseci maderoterapiju. Nakon tih 6 meseci  intervencije fizijatara, fizioterapueta, ortopeda,  opale za oko 90 % idenetičan procenat kao I pre odobravanja maderoterapije tako da su odmah uvideli razloge zbog kojih treba da zabrane nestručan rad maderoterapeuta. Dakle, samo 10 % maderoterapeuta je radilo stručno maderoterapiju. Mislim da je taj procenat u Srbiji još manji od tih 10 % jer se “madeoterapeuti” štancaju gotovo industrijski a sve sve svelo nažalost na :” Daj novac, evo ti sertifikat maderoterapeuta i cao .“

 

Kod nas u Fizio centru DUNAVSKI sve edukacije  iz oblast masaža kao I  maderoterapije organzovane su drugačije od većine drugih koji se bave kursevima masaža ili maderotereapije. Verovatno vam je nezamislivo da kurseve maderoterapije počinju da drže ljudi koji su pre mesec dana završili kurs maderoterapije. Zahvaljujući prvenstveno našem sedmogodišnjem medicinskom obrazovanju  I šestogodišnjem iskustvu maderoterapeuta sa ponosm ističemo da se edukacije kod nas vrše po svim bezbednosnim medicinskim standardima. Obzirom na moguće rizike u koje mogu da upadnu novajlije I sebi naprave problem, napravili smo totalno drugačiji koncept edukacije mladih maderoterapeuta koji mogu apsolutno bezbedno , nakon naše edukacije da udju u posao , nakon odradjene prakse ako se pridržavaju naših uputa koje dobiju na edukacijama.

 

NE PRIMAMO SVE KANDIDATE KOJI SE PRIJAVE NA OBUKU

Mi ne radimo sa svim polaznicima koji žele kod nas da završe kurs maderoterapije ili neki kurs masaža. Uvek prvo poprčamo sa kandidatkinjom / kandidatom , a onda ga nakon par dana obavestimo da li ćemo raditi sa njim ili ne. Postoji jedan mali broj potencijalnih kandidata koji žele da završe edukacije kod nas , ne zato što nam veruju I poštuju naš rad, već samo zato što je naš sertifikat postao stvar prestiža. Takve odbijamo u startu.

Drugi najčešći motiv odbijanja jeste kada shvatimo da potencijalni kandidat završava neku edukaciju kod nas isključivo zbog novca. Novac jeste bitan pokretač ali ne sme biti glavni. Ako radite posao zbog novca, brzo se zasitite kada nema ljubavi I strasti prema poslu, a onda počnete da otaljavate posao I posao propadne.

 

                                      Ko je idealan kandidat da ponese naš sertifikat i posredno postane deo Fizio centra DUNAVSKI ?

                            Osoba kojoj je glavni pokretač LJUBAV PREMA SEBI, LJUBAV PREMA POSLU I LJUBAV PREMA LJUDIMA .

Naše je diskreciono pravo je da odbijemo kandidata za kog smatramo da nas u budućnosti ne bi adekvatno predstavljao u svom mestu jer ima pogrešne motive za ulazak u svet masaža i maderoterapije. Kandidate za obuku sa kojima ćemo da radimo, biramo što je moguće bolje po veoma visokim kriterijuma I želimo da naš sertifikat I potpis našeg glavnog fizioterapueta Ivana M. Dunavskog I ostalih članova komisije, bude garant kvaliteta, kako ovde tako I van granica Srbije.To nam jedan broj masera koje smo odbili, zamera I izmišlja svakakve priče, ali nama su NAŠI MADEROTERAPEUTI I NAŠI MASERI najbitnija reklama, mnogo bitnija od novca koji bi zaradili ako bi radili sa svakim ko izrazi želju koliko god da ima pogrešne motive ulasksa u posao ili neobziljnog ponašanja.